• Català
  • Español

Despesa D'Electrodomèstics

Gasto de electrodomésticos

5. Ordinador: menys innocent del que creïs
. Encara que no t'ho creguis suposa el 7,7% del que gastes en electrodomèstics, segons dades de l'Institut per a la Diversificació i Estalvi de l'Energia (IDAE). Alguns dels millors trucs per a limitar els seus crims sobre la teva factura són baixar la il·luminació de la pantalla, llevar l'estalvis de pantalla i apagar els perifèrics (impressora, escàner, altaveus…). I per descomptat no deixar-li encès quan no ho estàs usant.


4. Forn: net i tancat es porta millor. 
El teu forn és responsable del 8,3% de l'electricitat que gastes en electrodomèstics.

 No ho obris mentre està encès, ja que cada vegada ho fas malgastes el 20% de la seva energia acumulada. Assegura't que està bé net de greixos (=serà més eficient) i per descomptat apaga-ho abans de finalitzar la cocció per a així aprofitar la calor residual.


3. Rentadora: controla-la amb la tarifa Quality Energy
. En dura pugna per la medalla de plata, la rentadora es porta el 11,8% de l'electricitat que consumeixen els teus electrodomèstics. Per a estalviar en aquest electrodomèstic tan sols has d'utilitzar programes curts i rentades en fred sempre que et sigui possible. A més, si la teva rentadora no és de càrrega regulable has d'utilitzar-la quan estigui plena i a temperatures baixes o moderades, ja que la major part de l'energia s'usa per a escalfar l'aigua.

 Si la uses molt, et convé contractar la Tarifa Tempo Happy d'Endesa i posar la rentadora només durant les hores en les quals el consum elèctric et sortirà gratis.


2. Televisor: la caixa ximple va de llista. Un dels reis de la casa: consumeix el 12% de l'electricitat que consumeixen els teus electrodomèstics. 
El més important per a estalviar amb aquest aparell és no deixar-lo en standby. Sempre cal apagar la televisió completament perquè en aquest estat pot consumir tant com un ordinador a ple rendiment.

 D'altra banda, cal tenir en compte que els televisors amb tecnologia LED consumeixen un 25% menys que les LCD i fins a un 40% menys que les pantalles de plasma.1. Frigorífic: gairebé una tercera part del que consumeixes
. L'indiscutible “rei elèctric” de la casa. És imprescindible en qualsevol habitatge... i ho sap!